Chardonnay 234 – Enate

/Chardonnay 234 – Enate

ΑΡΧΙΚΗ > MORE BRANDS > ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΨΥΧΗ > Chardonnay 234 – Enate

Chardonnay 234 – Enate

Chardonnay 234 – Enate

Είναι το αποτέλεσμα ενός έργου σχεδιασμένου με ηρεμία, που καταρρίπτει την παραδοσιακή εικόνα της ευθραυστότητας που φέρουν οι ισπανικοί λευκοί οίνοι.

Ποικιλία σταφυλιούChardonnay

Χαρακτηριστικά σοδειάςΜετά από ένα βροχερό ξεκίνημα της χρονιάς και με τις κατάλληλες για την εποχή θερμοκρασίες, η άνοιξη μας εγκαταλείπει την νύχτα της 24ης με 25η μέρα του Μαρτίου φέρνοντας απίστευτες χιονοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στους δρόμους του Somontano. Ο Απρίλιος, αντίθετα, έρχεται με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες φτάνοντας κάποιες μέρες και τους 30 βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά, στα τέλη του μήνα, σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη πτώση θερμοκρασίας της οποίας η ισχύς επηρέασε αρνητικά την παραγωγή. Στις 28 Απριλίου σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και κάποιοι αμπελώνες ιδίως των νεαρών ποικιλιών επηρεάστηκαν πολύ. Έπειτα από έναν Μάιο και Ιούνιο εξαιρετικά ζεστούς έρχεται ο Ιούλιος αρκετά ψυχρός. Τον Αύγουστο, ένα κύμα καύσωνα έλουσε την χερσόνησο αλλά και όλη την Ευρώπη, πράγμα που καθυστέρησε την ωρίμανση του σταφυλιού και επέτρεψε την αρχή του τρύγου στις 9 Αυγούστου με το Chardonnay 234. Μιας απόδοσης συγκομιδή αλλά εξαιρετικής ποιότητας που τελείωσε στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο τρύγος του 2017 θα μείνει αξέχαστος σε παγκόσμιο επίπεδο ως μια συγκομιδή με σημαντικές απώλειες στην παραγωγή εξαιτίας των γενικότερων βροχοπτώσεων και τις μερικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τον παγετό της άνοιξης.

ΟινοποίησηΤα σταφύλια αφού έχουν συλλεχθεί από το βράδυ, φτάνουν στο οινοποιείο και εισάγονται σε μια πρέσα πεπιεσμένου αέρα όπου και διατηρείται για περίπου 5 ώρες σε κατάσταση διαβροχής (αυτό που οι Αγγλόφωνοι ονομάζουν “skincontact”). Έπειτα από μια εκτενή διαδικασία καθαρισμού, στους 10 βαθμους Κελσίου για 48 ώρες, ο μούστος, καθαρός πλέον, μπαίνει στην διαδικασία της ζύμωσης, υπο την δράση επιλεγμένων ζυμομύκητων Saccharomyces Cervisiae, σε ατσάλινες ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 16 βαθμούς. Μετά την ζύμωση, ο οίνος διαυγάζεται με μπεντονίτη και σταθεροποιείται στους -5 ° C για να αποφευχθεί η δημιουργία όξινου τρυγικού καλίου.

Εμφιάλωση: Νοέμβριος 2017

ΓεύσηΧρώμα απαλό κιτρινοπράσινο. Έντονο άρωμα από πράσινο πορτοκάλι, ώριμο ροδάκινο, μάραθο και εξωτικά φρούτα (γκουάμπα, φρούτα του πάθους) με μια διακριτική μεταλλική απόχρωση. Αφήνει στον ουρανίσκο μια έντονη, γεμάτη και φρέσκια γεύση χάρις την διαρκή οξύτητά του. Αφήνει στο τέλος μια ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσηςΣας συμβουλεύουμε να μην το καταναλώσετε πολύ κρύο, γύρω στους 10-12 βαθμούς Κελσίου είναι ιδανικό και
συνοδεύει άριστα ζυμαρικά, λευκό κρέας ψάρια και θαλασσινά.

Βραβεία:

2014 GOLD in the Baco Awards from the Spanish Winetaster’s Union
2014 GOLD International Wine Championship, Canada

Σημεία Πώλησης
2018-11-21T11:35:20+00:00