Tinto Reserva – Laus
Οι αμπελώνες
Οι αμπελώνες του LAUS είναι διανεμημένοι σε διάφορες περιοχές του Somontano, όπου το έδαφος διαφέρει ανάλογα με το υψόμετρο, καθότι φέρει διαφορετικά στοιχεία που κάνουν το σταφύλι ξεχωριστό. Πρόκειται για μια περιοχή με πετρώδη εδάφη και παρουσία γύψου και αργίλου σε κάποιες περιπτώσεις. Τέτοιου τύπου εδάφη χαρακτηρίζονται ως χαμηλής παραγωγικότητας. Το κλίμα είναι μεσογειακό με με συχνές ετήσιες βροχοπτώσεις. Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών και του εδάφους οδηγούν στην εξαιρετική ποιότητα του σταφυλιού και στα άριστα μέσα ωρίμανσής του.
Ποικιλία σταφυλιού
Cabernet Sauvignon. Μετά από έναν εξαιρετικά ξηρό χειμώνα οι βροχές της άνοιξης ήρθαν ως βάλσαμο για να μπορέσουν τα αμπέλια να εξελιχθούν σωστά. Ο τρύγος άργησε τον Αύγουστο εξαιτίας ενός κύματος καύσωνα που κατέπληξε την περιοχή για πολλά εικοσιτετράωρα.
Οινοποίηση
Το σταφύλι ζυμώνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Για την καλύτερη εξαπόλυση αρωμάτων και πολυφαινόλων περνάει από ειδικές διαδικασίες. Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση αποθηκεύουμε τον οίνο σε βαρέλια γαλλικής βελανιδιάς για 13 μήνες.
Γεύση
Ερυθρός οίνος. Έχει έντονο κόκκινο χρώμα και κρυστάλλινη όψη. Έντονη μυρωδιά με αρώματα από το βαρέλι απόλυτα εξισορροπημένα με τα ώριμα φρούτα (μαρμελάδα και βατόμουρο). Γευστικά έχει όγκο και η γεύση του μένει για πολύ στο στόμα.