FAQ

/FAQ
FAQ 2018-02-12T11:05:25+00:00

συχνές ερωτήσεις

Σε τι διαφέρουν οι «Κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου» από το «αλάτι των Ιμαλάϊων»; 2018-02-13T16:02:03+00:00

Το αυθεντικό αλάτι Ιμαλάϊων είναι ορυκτό και δεν μπορεί να συγκριθεί με τους φυσικούς & μοναδικούς αραφινάριστους θαλασσινούς κρυστάλλους – ειδικά του Αιγαίου. Επίσης, ως ορυκτό επιβαρύνει τα νεφρά καθώς δεν αποβάλλεται εύκολα από τον οργανισμό.

Ποια η διαφορά των δύο συσκευασιών, μαύρης και μπλε; 2018-02-13T15:54:44+00:00

 

Οι «Κρύσταλλοι» με Μαύρη ετικέτα , στεγνώνουν φυσικά, μόνο με τη δύναμη του ήλιου. Λόγω αυτής της διαδικασίας, η παραγωγή τους είναι πιο χρονοβόρα και, συνεπώς, πιο περιορισμένη καθώς εξαρτάται, επιπλέον, από την ηλιοφάνεια στη περιοχή.

Οι «Κρύσταλλοι» με τη Μπλε ετικέτα, στεγνώνουν φυσικά, μόνο με διοχέτευση καθαρού ζεστού αέρα και με αυτό τον τρόπο μπορούν να παράγονται και να είναι διαθέσιμοι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πώς ξέρουμε ότι το σημείο που αντλείται το θαλασσινό νερό είναι το καθαρότερο του Αιγαίου; 2018-02-13T16:01:08+00:00

Δεν είναι μόνο από τα καθαρότερα του Αιγαίου αλλά και ένα από τα καθαρότερα παγκοσμίως λόγω των ισχυρών υπογείων θαλασσίων ρευμάτων που διαρκώς το ανανεώνουν. Αυτό αποδεικνύεται και από τους χάρτες του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας που μπορείτε να βρείτε στο site μας.

Παράλληλα, το νερό αντλείται 500μ μακριά από τις ακτές, από συγκεκριμένο βάθος, ώστε να αποφεύγεται η ύπαρξη των ρύπων της επιφάνειας, η οποία απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία.

Σε τι διαφέρουν οι «Κρύσταλλοι Θάλασσας του Αιγαίου» από το «αλάτι των βράχων»; 2018-02-13T15:58:17+00:00

Το αλάτι των βράχων είναι καλό αλλά όχι μοναδικό. Βρίσκεται εκτεθειμένο σε περιβαλλοντικούς ρύπους (πιθανά απόβλητα πλοίων, ακαθαρσίες πτηνών, κλπ.). Συνεπώς πρέπει να πλυθεί και να υποστεί έστω και μια ελάχιστη επεξεργασία χωρίς να διασφαλίζεται απαραίτητα η επιθυμητή καθαρότητα. Με την απαιτούμενη επεξεργασία η περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία μειώνεται, καθώς αυτά είναι υδατοδιαλυτά. Το ίδιο ισχύει και για τα αλάτια των αλυκών.

Πως χρησιμοποιούνται οι «Κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου»; 2018-02-13T15:57:42+00:00

Οι «Κρύσταλλοι Θάλασσας του Αιγαίου» χρησιμοποιούνται όπου και όπως το μαγειρικό αλάτι, στις ωμές τροφές αλλά και στο μαγειρευτό φαγητό και έχουν ασύγκριτη υπεροχή σε σχέση με όλα τα άλλα φυσικά ή επιτραπέζια αλάτια των αλυκών και των βράχων τα οποία δεν είναι απόλυτα φυσικά, όπως οι «Κρύσταλλοι», δεδομένου ότι έχουν υποστεί έστω και μία ελάχιστη επεξεργασία προκειμένου να πληρούν κάποιες προδιαγραφές υγιεινής και να καταστούν βρώσιμα.

Τι περιέχεται σε αυτούς τους «Κρύσταλλους»; 2018-02-13T15:56:53+00:00

Οι «Κρύσταλλοι» αυτοί περιέχουν όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα είναι πλούσιοι σε Μαγνήσιο & Ψευδάργυρο. Η παντελής απουσία επεξεργασίας και ραφιναρίσματος συμβάλει στην άρτια διατήρηση των στοιχείων αυτών.

 

Πώς παράγονται οι «Κρύσταλλοι Θάλασσας του Αιγαίου»; 2018-02-13T15:56:17+00:00

Οι Κρύσταλλοι Θάλασσας του Αιγαίου είναι φυσικοί & μοναδικοί.

Προέρχονται από άντληση υπέρ-καθαρού νερού θάλασσας, από συγκεκριμένο βάθος, σε ένα από τα καθαρότερα σημεία του Αιγαίου

Παράγονται με τη φυσική συμπύκνωση και κρυσταλλοποίηση του θαλασσινού νερού, με τη δύναμη του αέρα και του ήλιου, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, προστατευμένο από περιβαλλοντικούς ρύπους, χωρίς καμία επεξεργασία, προσθήκη ή ραφινάρισμα.

Δεν έχουν καμία σχέση με αλυκές ή βράχια.

 

Τι είναι οι «Κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου»; 2018-02-13T15:55:28+00:00

Οι «Κρύσταλλοι Θάλασσας του Αιγαίου» είναι ένα καινοτόμο προϊόν Ελληνικής ευρεσιτεχνίας, διεθνούς ταξινόμησης με αποκλειστικότητα για 20 χρόνια.

Χρησιμοποιούνται όπου και όπως το αλάτι.